donderdag 29 maart 2012

Stoere babykaart

De laatste weken worden er in mijn omgeving veel baby's geboren, dus moet er hard gewerkt worden aan kaartjes. Deze keer was het geboortekaartje heel stoer in Rood/Wit/Blauw, en nu is dat juist het meest lastig maken vind ik zelf. Maar Inge heeft met haar eerste boekje Liefs uit Holland, een geweldige voorzet gegeven voor dit kaartje. En ook Miranda liet al eerder op haar blog weten helemaal op te gaan in de vlaggetjes. En zo is dit het eindresultaat van mijn kaartje geworden. De jonge ouders van Quincy mogen hun brievenbus in de gaten gaan houden!

maandag 26 maart 2012

Fleurige sjaaltjes

Hoewel het de laatste dagen heerlijk weer is en het goed toeven is in de zon, is de wind toch nog best frisjes, zeker bij mij hier aan de kust. Wat is er dan makkelijker (en vooral leuker!) om bij je jeans-jack een lekker sjaaltje om te doen. Niet echt winters en de wol is in vele kleuren en soorten verkrijgbaar (b.v. van het merk Katia), na een uurtje stevig door breien heb je sjaaltje klaar. Ook leuk om kado te geven trouwens!

woensdag 21 maart 2012

Canvas



Met de 10-jarige Anna heb ik een heerlijke knutseldag gehad. Haar nieuwe rood-witte slaapkamer moest nog wat aan de muur hebben. Toen zij het Eline's Winterhuis boek had bekeken, was de keus snel gemaakt, de omgekeerde canvas van Inge maken met o.a. restanten van haar behang. Met een klein beetje hulp en uitleg van materialen gebruik en het boek erbij, heeft ze dit bijna helemaal zelf gemaakt!! Anna ik ben trots op je, je bent een hele creatieve kanjer, en we gaan deze knutseldag zeker nog een keer doen.

vrijdag 16 maart 2012

Kaart voor een kleinkind

Mijn lieve vriendin Lidy en haar man Hans, zijn de trotse opa en oma geworden van hun eerste kleinkind Yasmijne. Natuurlijk ga ik ze feliciteren met een mooie babykaart. Het eerste dat ik hiervoor klaargelegd had waren alle nieuwe producten van Eline's romantic nursery, en dan hoef je helemaal niet lang meer na te denken want alles is zo mooi, zo lief, zo passend, dat wat je doet al snel een mooi eindresultaat geeft.

woensdag 14 maart 2012

Hartelijk afscheid

Onlangs heb ik afscheid genomen van een platform dat zich bezig houdt met gehandicaptenbeleid. Om iedereen HARTelijk te bedanken, heb ik deze hartjes van linnen gemaakt. Stempel van Fiskar Quotes die ik wel heel passend vond bij deze club mensen, een vlinder stempel van Eline, stukje kant en een stukje hartjeslint, en klaar was mijn afscheidspresentje.
Stempelen op stof gaat overigens heel goed met Stazon inkt!

zaterdag 10 maart 2012

Paaseieren breien


Nog niet zo lang geleden waren velen van ons bezig met het breien van kerstballen. Ook ik was daar aan begonnen, verder dan 3 pennen ben ik nooit gekomen......dan weer vielen allen breipennen uit mijn lusjes, dan weer had ik mijn werk op 3 pennen staat en hield ik wonderbaarlijk genoeg 2 pennen over, kortom dat was niets voor mij. En ja hoor, onlangs kwam het nieuwe boek van Arne en Carlos, breien voor pasen. Antoinette begon er mee, maakte een prachtige haas Pien genaamd, en wederom was mijn aandacht gewekt en Antoinette stimuleerde mij enorm om het toch nog eens te proberen, "de paaseieren waren niet zo moeilijk om te doen". Ik zou het toch weer gaan proberen, eerst beginnen met een paasei in 1 kleur. Daarna zien we wel verder. Grote truc is in ieder geval breien op satestokjes of mikadostokjes (of breipennen van bamboehout die wat duurder in aanschaf zijn), dat is niet zo glad zodat niet de pennen uit je werk vallen. En daar ging ik dan, alsof ik nooit anders had gedaan, het eerste ei werd snel gelegd. Dan maar een stapje verder, ei nummer 2 in 2 kleuren, een streepje inbreien is niet moeilijk dus moet kunnen.....en zie ook het tweede ei kwam er. Inmiddels zijn er al flink wat gevolgd, pas op allemaal want als je het door hebt hoe het moet is het enorm verslavend, maar heel erg leuk. En ben je niet zo'n held met patronen inbreien, kun je ze er altijd nog op mazen.

donderdag 8 maart 2012

Rozenkaart

Vandaag al weer nieuwe volgers erbij gekregen, wat is dat leuk, en wat geven jullie lieve reacties een stimulans om weer nieuwe dingen te bedenken!
Dit leuke "schilderijlijstje" komt ook weer uit de nieuwe lijn van Eline, evenals het papier. Ik vond dat nu echt zo'n lijstje om daar iets kleins achter te borduren. Uit het eerste boek Eline's huis komt dan ook dit schattige roosje, ik heb zelf wat kleuren dmc-garen gezocht die bij het papier passen. (voor de liefhebbers; 581, 3348, 3078, 3825, 743, 726). De kaart heeft ook meteen al een bestemming; Ineke wordt zaterdag 70 jaar, en deze kaart past helemaal bij haar !

woensdag 7 maart 2012

Kinderwagen Eline

Wat een verrassing, zo snel volgers van mijn blog !! Welkom allemaal.
En om jullie maar meteen te verwennen met een nieuwe creatie, plaats ik deze direct op het blog. Degene die mij zo gestimuleerd heeft om een blog te beginnen is natuurlijk niemand minder dan mijn lieve vriendin Eline, die de prachtige romantische babylijn van deze creatie heeft ontworpen. Op de site van Marianne Design stond het idee van de 3d kinderwagen, deze heb ik aangepast in andere kleuren, en heb ook meteen maar een baby van de knipvellen serie een plekje gegeven in deze comfortable wagen .

Een eerste begin


Vandaag dan toch maar eens begonnen met een eigen blog, ik noem het nog maar even een voorzichtig begin. Er zal wellicht nog wel wat veranderen maar de eerste steen is gelegd. Dit is een vaasje dat ik tegenwoordig graag maak voor verjaardagen. Je kunt hiervoor uiteraard allerlei vormen van glazen vaasjes gebruiken. Met de punnikmolen maak je een sliert die lang genoeg is om ong. 2/3 van het vaasje te bekleden. Plak op het vaasje een aantal repen dubbelzijdig tape (vertikaal !) en wikkel de punniksliert er om heen. Daarna 2 bloemen maken met de Flower Loom, deze zet is vast met Tacky Glue. En als je er nog wat takjes in wilt zetten, knip wat takjes uit je tuin en plaats daar nog pompons op (gemaakt met de Clover pomponmaker) en klaar is je vaasje. Natuurlijk is het ook leuk om binnenkort wat takjes met paasversieringen hier in te zetten, en de kleuren van de bloemen en de punniksliert hierop aan te passen. Het idee is uit het boek van Eline's winterhuis.